11 травня 2014

11 травня 2014

11 травня 2014 року, у четверту неділю після Воскресіння ХристовогоПравославна Церква вшановує пам’ять Апп. від 70-ти: Ясона і Сосипатра. Свт. Кирила, єп. Туровського, Перенесення мощей мч. Авраамія Болгарського (1230) (перехідне святкування в неділю 4-ту після Пасхи). Прав. Тавіфи (І) (перехідне святкування в неділю 4-ту після Пасхи).

Напередодні,10 травня, у суботу ввечері, Архиєпископ Запорізький і Мелітопольський Григорій відслужив Всенічне бдіння у кафедральному соборі Святої Тройці, а в неділю – Божественну Літургію. Його Високопреосвященству співслужило соборне духовенство.

Під час Божественної літургії  Архиєпископом Запорізьким і Мелітопольським Григорієм було звершено чин хіротонії на  диякона, Циріля Ігора Васильовича. Після хіротонії Архиєрей звернувся до новорукопокладеного диякона Ігоря з настановчим словом, в якому наголосив: «Цей священичий сан дається не для слави своєї і збагачення свого, але для прославлення Бога і відродження духовності народу».

Архиєпископ Григорій побажав диякону Григорію служити вірою, правдою і любов’ю Богу і Церкві, як добрий пастир на ниві Христовій.

Після закінчення богослужіння Владика Григорій виголосив проповідь і відслужили молебень.

 

Детальніше в цій категорії: « 9 травня 2014 18 травня 2014 »

Написати коментар

Будь ласка, заповніть всі поля, які позначені зірочкою (*).
Можна використовувати базовий HTML код.